Foto: © Arxiu fotogràfic CJB
Antoni Viñallonga
Antoni Viñallonga Martí
Badalona
22 d'octubre de 1879

✝ Badalona
16 d'octubre de 1971
TRAJECTÒRIA
Directiu
1952-1962
|
Club Joventut Badalona
NOTA: La informació sobre aquest verd-i-negre encara no està complerta, però seguim ampliant la nostra base de dades cada dia.
BIO
PENYA
Directiu

Antoni Viñallonga va ser un empresari estretament lligat a la història de la Penya.

Gràcies a les seves gestions, el 3 de juliol de 1948 s'inaugurava la pista de la Plana (llavors coneguda com Plaza de los Caídos) en substitució del camp del carrer Latrilla. Viñallonga havia sufragat la construcció del recinte, amb uns vestidors i un petit local que passaria a ser la nova seu social del club.

Tres anys després, el 21 de setembre de 1951, s'inaugurava la primera gran remodelació del camp, després de les obres de pavimentació, i amb la construcció de noves grades i llotges, gràcies una vegada més a l'Avi Viñallonga. Uns mesos abans, El Mundo Deportivo dedicava unes línies a Viñallonga, el president honorari del club, destacant el seu paper en el creixement experimentat pel club a les darreres temporades.

Un any més tard, el 1952, accedia a la presidència, i ho seria durant deu anys, fins el 1962. Sota el seu mandat la Penya guanyaria dos Campionats de Catalunya i dues Copes d'Espanya, anomendades "del Generalíssim" en aquells anys.

L'any 1955, durant un dels actes de commemoració del XXVè aniversari del club, va rebre la medalla al mèrit esportiu de la Federació Catalana. Uns anys més tard, el 1962, rebia de la mà de Samaranch la medalla al Mèrit Esportiu atorgada per la "Delegación Nacional de E. F. y Deportes".

Més...

En el mes de desembre de 1951 es va crear el Trofeig Viñallonga. Aquesta nova competició constava d'un enfrontament, anada i tornada, entre la Selecció Catalana i la Selecció del Centre. El trofeig va ser donat pel propi Viñallonga, i passaria a ser propietat de la primera federació que el guanyés tres anys seguits. El primer partit, celebrat a les Arenes, va servir per inaugurar el nou local de la Federació Catalana de Bàsquet al carrer Casanova de Barcelona, cantonada amb Diputació. La tornada es va celebrar al Frontón Recoletos, i el trofeu el va guanyar la selecció de la Federació Castellana.

A les darreries de l'any 1964, a la mitja part d'un Espanya - Suïssa disputat al camp del Joventut, li va ser entregada la medalla d'or al Mèrit Esportiu.

Estadística
Hi estem treballant. Properament noves estadístiques!